Această pereche are înger

Mă intriga mereu expresia “esta persona tiene angel” ( persoana aceasta are înger), pe care o auzeam uneori în Buenos Aires. Face referire la o persoană specială care transmite integritate, valoare şi umanitate.

Pot spune fără urmă de îndoială “esta pareja tiene angel” ( această pereche are înger), urmărindu-I pe Raluca Teodor şi Csongor Kicsi. De exemplu acest video.

https://www.youtube.com/watch?v=wyluQXAKBCIPrivindu-i, simt o emoție puternică. O văd pe Raluca atât de frumoasă şi prezentă în dans, atâț de atentă la Csongor. Bineînțeles că sunt subiectivă, cum altfel? Este eleva mea şi sunt EXTREM DE MANDRA DE EA. Dar tu, în subiectivitatea ta, o vezi altfel?

 Il văd pe Csongor atât de ferm şi prezent în dans, atât de conectat la Raluca şi la muzică…In subiectivitatea mea, sunt EXTREM DE MANDRA că am contribuit cât am putut la evoluția sa fulminantă ( pentru cei care nu ştiu, Csongor avea să devină câțiva ani mai târziu campion european de tango salon, în compania Laurei Iaru).

Privindu-i deci pe fiecare în parte, sunt profund emoționată şi acum ca şi atunci, în urmă cu 6 ani.

De la un punct încolo însă, nu o mai văd nici pe ea, nici pe el. Văd o curgere fără efort, văd inocență, integritate, muncă, modestie, valoare. Şi mai văd ceva, greu de descris în cuvinte, un soi de strălucire, o legătură atât de profundă între ei, o bucurie de a fi împreună. O fi îngerul?

Nu ştiu tu ce cauți, dar pentru mine despre asta este tangoul. Despre acest înger. Când dansez, încerc să îl aduc în pereche. Când privesc perechile dansând, pe el în caut. Iar când îl văd sau îl dansez, mă simt în a 9-lea cer.

Pentru că o pereche de dans sau altfel este săracă dacă se compune doar din 2 persoane, dacă X dansează cu Y şi atât. E nevoie ca cei 2 să poată crea un spațiu emoțional între ei, în care să se întâmpine unul pe celălalt cu drag, un soi de a 3-a prezență, din care apoi se naşte dansul de la sine.

Raluca şi Csongor, vă mulțumesc că ați fost atât de generoşi în a ni-l arăta. Cred sincer că el v-a ales pe voi, iar noi toti privindu-vă dansând i-am simțit atingerea în firele de păr.

Mulțumesc tuturor dansatorilor care prin ceea ce sunteți şi apoi prin cum dansați, mă faceți să îl simt sau să îl văd.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.