Tangoul oferă un instrument valoros de lucru în explorarea personală, deoarece adresează aspecte precum conexiunea, apropierea, prezența, încrederea, elemente esențiale oricărei relații ( de prietenie, cuplu, familie, etc)

Ateliere trecute:

2018 – „Intimitate si autonomie in relati. Dansul de echilibru“, luna august

2018 – „Intimitate si autonomie in relati. Dansul de echilibru“, luna mai

2017 – „Explorarea tipului de relaționare prin tango”, Conferința națională de psihodramă, Arad 2017

2016 – „It takes 3 to tango: you, your self-love and your fear”, Scoala de Vara de Psihodrama Alpin 2016

NEWS: “Intimitate și autonomie în relații: dansul de echilibru

Descriere: “Cum se face dansul armonios între intimitate și autonomie, astfel încât să ne simțim protejați  în relație și să nu ne pierdem identitatea? Ce înseamnă autonomia personală sănătoasă (a-ți putea accesa emoțiile și nevoile, a avea un simț clar despre sine, etc), vs pseudoautonomie (a-ți ascunde vulnerabilitățile prin evitarea intimității, a respinge ajutorul celorlalți și a te arăta complet independent)? Cum putem fi mai împliniți in relații (de cuplu, de prietenie, de familie, etc.)?

Workshop-ul își propune abordarea acestor aspecte esențiale oricărei relații. În această explorare  vom folosi tangoul ca instrument de lucru și metaforă.”

„Mie mi-a plăcut foarte mult atunci când am lucrat cu Lucia pentru că m-am simțit ghidat si că nu a fost un impediment că nu știu să dansez. A fost extrem de aplicativ și mi-am dat seama de tiparele relaționale pe care le avem si pe care le-am conștientizat mai bine cu ajutorul dansului, nu m-am gândit niciodată la asta.”

Ioan

„Dacă întrebi o persoană care nu a dansat niciodată tango, ci doar a privit pe alții dansând, o să-ți spună sigură că dansul ăsta este despre pasiune. Dacă ai apucat însă să faci primii pași de tango, iți dai seama că, de fapt, tangoul este despre mult mai mult. În el se regăsește tot adevărul despre relația noastră cu sexul opus, cu persoanele de același sex, dar mai ales despre relația cu noi înșine. Lucia, ca dansatoare de tango, profesoară și psiholog este călăuza perfectă pentru acest început de drum. Îmi place să merg la cursurile și workshop-urile ei nu doar pentru ideea de tango, ci pentru că acolo mă întâlnesc cu o umanitate dezbrăcată de măști, simplă și onestă. Și pentru că, la rândul ei, Lucia a parcurs acest drum lung către sinele ei, știe să îi conducă și pe alții, cu empatie și înțelepciune pe propriul lor drum.”

Patricia

„La workshopul Luciei de la școala de vară, pașii spre lumea mea interioară au fost in ritm de Tango, alături de partenerul meu. Totul a căpătat o dimensiune magică. Nu am simțit bariere, judecățile mi-au fost suspendate și cuvintele au devenit de prisos. La un moment dat, am simțit cum ritmul de dans s-a suprapus peste bătăile inimii și emoțiile m-au propulsat către cele mai adânci cotloane interioare. M-am regăsit: pe mine însămi și pe mine alături de partenerul meu.”

Catrinel