Să avem un Eros puternic în 2019!

M-au amuzat imaginile cu 2019, care scris invers, aduce a „Eros”, şi în acelaşi timp m-au făcut să mă gândesc.

Am simțit o forță în aceste gânduri, un soi de Eros deci, şi le aştern aici în tihnă.

Cunoscut mai degrabă ca zeu grec al iubirii, Eros aducea dragostea printre zei şi muritori, cu o înțepătură de săgeată.

Mă voi referi aici la Eros ca forță a vieții, în accepțiune psihanalitică, opusă lui Thanatos, forța morții.

Eros ca forță a vieții. Cum o detectezi în tine? Gândeşte-te la cea mai dificilă perioadă prin care ai trecut, la cum te simțeai atunci, la cum gândeai atunci, cum te comportai atunci. Ia-ți câteva minute pentru asta.

Apoi gândeşte-te cum ai reuşit să o depăşeşti.

Ce din tine te-a condus spre trecerea prin ea şi ieşirea din ea spre ceva mai bun, este forța ta vitală. Lucrul de care te simți cel mai mândru în privința propriei persoane.

Poate fi capacitatea de introspecție, poate fi stoicismul, poate fi capacitatea de a avea relații apropiate ( de exemplu prietenii care se cern mai ales în momente dificile), poate fi încrederea, răbdarea, poate fi capacitatea de a ierta, de a căuta adevărul, dorința de autocunoaştere, sau pur şi simplu dragostea adâncă de a trăi cât mai profund această experiență în care te-ai trezit într-o zi sau într-o noapte, fără să fii întrebat, această experiență cu de toate, numită viață, un all inclusive cum s-ar zice.

Care este forța ta vitală? Ai numit-o?

Dacă da, pune-o la treabă în 2019. Te pune şi ea la treabă fără să ştii uneori, în sensul că este atât de puternică încât acționează de multe ori pe căi proprii.

Sunt sigură că ți-ai conturat câteva planuri pentru 2019. Care sunt ele?

Eu le văd pe ale mele împărțite în 2 categorii: externe şi interne. Dintre cele externe: profesionale, materiale, financiare, etc. Cele interne se referă la dobândirea şi şlefuirea unor atribute personale în scopul unei relaționări cât mai împlinite cu mine şi cu ceilalți.

Concret, un plan intern pentru 2019 este creşterea asertivității, iar pentru asta îmi voi folosi forța vitală, respectiv dorința de autocunoaştere.

Datorită acestei dorințe, îmi cunosc destul de bine lumina şi umbra şi tot datorită ei, ştiu de existența punctelor oarbe. Astfel îmi va fi mai uşor să fiu asertivă, adică să comunic respectându-mi nevoile şi interlocutorul şi în acelaşi timp să fiu curioasă de poziția lui, care mă poate ajuta să-mi cunosc punctele oarbe.

Tu ce planuri ai in 2019? Care sunt cele interne? Care sunt cele externe?

În special pentru cele interne, cum te va ajuta forța ta vitală?

În cele interne sunt incluse abilități pentru o mai bună capacitate de a relaționa, în familie, cuplu, prietenii, legături sociale?

Dacă da, te invit să arunci o privire peste evenimentul de mai jos, care va aborda o condiție esențială pentru o relație armonioasă. https://www.facebook.com/events/1456420194490409/

Aştept cu curiozitate gândurile tale la lucia@timpsicontratimp.ro sau in comentarii la acest post.

Să avem un Eros putenic în 2019! J

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.